Hulp nodig? Neem contact op en wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wat is het verschil tussen een particuliere en zakelijke account?

Een particulier account is verbonden aan een maximaal te investeren bedrag per platform. Uiteraard is de investeerder vrij om dat bedrag zo veel te spreiden zoals hij dat zelf wil, maar de som van alle investeringen (op één platform) mag de 80.000 euro niet overschrijden. Een zakelijke account is niet verbonden aan een maximaal te investeren bedrag per platform, waardoor een zakelijk account onbeperkt kan investeren in de projecten van één platform.

* Wijzigingen van de AFM voorbehouden.

Hoe zet ik het ontvangen van e-mails uit?

Zodra u ingelogd bent, gaat u naar “mijn account” door op het pijltje naast uw e-mailadres te klikken. U komt terecht op de pagina “Overzicht van uw Capital Circle account”. Naast het tabblad “overzicht” vindt u ook het tabblad “instellingen”, waar u e-mail notificaties uit kan schakelen.

Wat doe ik als mijn account is geblokkeerd?

U kunt een nieuw wachtwoord opvragen door bij het inloggen te klikken op “wachtwoord vergeten”. Wij zullen u een e-mail sturen waarin u een link krijgt om uw wachtwoord aan te kunnen aanpassen, zodat u weer toegang krijgt tot uw account.

Hoe verwijder ik mijn account?

Voor het verwijderen van uw account kunt u een mail sturen naar info@capitalcircle.nl.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer en/of e-mailadres?

Voor zowel het wijzigen van uw rekeningnummer als uw e-mail adres, hebben wij onderstaande wijzigingsformulieren:

Wij zien het ingevulde formulier met de benodigde documenten graag tegemoet. Deze kunnen worden verzonden naar info@capitalcircle.nl.

Wat gebeurt er na het overlijden van een investeerder?

Indien de investeerder tijdens de looptijd van de Lening komt te overlijden, valt het op dat moment nog openstaande geïnvesteerde bedrag in de nalatenschap. Om de nalatenschap te verifiëren hebben wij een verklaring van erfrecht nodig. Na ontvangst van deze verklaring zal de doorbetaling van de maandelijkse bedragen gecontinueerd worden aan de rechthebbende(n). Het in één keer volledig opeisen van de totale vordering is niet mogelijk.

Hoe kan ik kennis maken met de mensen achter Capital Circle?

U bent van harte welkom op onze maandelijkse investeerdersavonden bij ons op kantoor. Hierbij maakt u kennis met het team van Capital Circle. Eén van de co founders zal u meer vertellen over Capital Circle, onze unieke kenmerken en de huidige/aankomende projecten. Hiernaast zal onze riskmanager meer vertellen over de kenmerken van een lening en de risicoanalyse. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de specialisten een vraag te stellen onder het genot van een hapje en een drankje.

De data van de investeerdersavonden worden aangekondigd in onze nieuwsbrieven en op onze blog.

Vragen van investeerders

Wat is de minimum deelname?

U kunt al deelnemen vanaf 500 euro per project.

Welk rekeningnummer wordt gebruikt wanneer ik het geld op mijn wallet overmaak naar mijn bankrekening?

Het rekeningnummer dat u gebruikt bij uw eerste storting op het platform van Capital Circle, registreren wij. Dit is het rekeningnummer dat wordt gebruikt wanneer u ervoor kiest uw geld van uw wallet naar uw bankrekening over te maken.

Hoe maak ik geld over voor een project, voordat dit project online staat?

Om geld te storten, dient u een account aan te maken op de website, dit kan aan de hand van de knop registreer (rechts bovenaan de website). Zodra u ingelogd bent gaat u naar “mijn account” door op het pijltje naast uw e-mailadres te klikken. U komt terecht op de pagina “Overzicht van uw Capital Circle account”. Naast het tabblad “overzicht” vindt u ook het tabblad “Geld storten”, waar u geld kan overmaken voordat het project online staat.

Wanneer ontvang ik voor het eerst een uitbetaling na het sluiten van een project?

Zodra het project is gesloten ontvangt u een e-mail van ons. Het project wordt op de dag na het sluiten van een project rentedragend. De eerste uitbetaling is de 15e van de maand volgend op de maand waarin het project gesloten is. Deze betaling bevat alleen de rente van de resterende maand waarin het project gesloten is.

Wanneer het project korter dan 10 dagen voor het einde van de maand is gesloten en er dus een zeer klein bedrag aan rente verschuldigd is, wordt de eerste betaling van alleen rente uitbetaald in de tweede maand volgend op de maand waarin het project gesloten is. Deze betaling bevat de rente van de resterende maand waarin het project gesloten is en de rente van de maand volgend op de maand waarin het project is gesloten (30/31 dagen). Hierbij geldt altijd  dat uw investering rentedragend wordt op de dag na het sluiten van een project.

Wanneer wordt de rente en aflossing bijgeschreven?

De rente en aflossing wordt rond de 15e van elke maand bijgeschreven op uw wallet. Uw wallet vindt u binnen uw online account op Capital Circle. U heeft te allen tijde de mogelijkheid om (een deel van) het bedrag dat op de wallet staat over te maken naar uw bankrekeningnummer of om (een deel van) dit bedrag te gebruiken voor investeringen in een ander project.

Hoe weet ik dat mijn geld veilig is?

Capital Circle hanteert een strenge selectie voor projecten die op het platform komen. De projecten die door deze selectie komen, krijgen een rating door een externe partij en hebben tastbare zekerheden.

Mocht het platform van Capital Circle in de problemen komen, dan zorgen wij ervoor dat uw investeringen, betalingen van rente & aflossing en de zekerheden goed zijn gewaarborgd. Al uw investeringen en betalingen van rente en aflossingen gaan via een rekening van een onafhankelijke Stichting derdengelden. Deze bedragen kunnen hierdoor nooit worden opgeëist door schuldeisers van Capital Circle. De zekerheden, die waarde vertegenwoordigen, zijn ondergebracht in Capital Circle trust BV. Om deze te vrijwaren van beslaglegging en om de zekerheden uit te winnen zijn deze ondergebracht in de aparte trust BV. Zie onderstaand filmpje voor meer informatie over het beperken van de risico’s

Op welk moment wordt de lening rentedragend?

De sluiting van het project is afhankelijk van de laatste investeerder. Als het project wordt gesloten op de dag dat er een investering is gedaan, wordt de lening de tweede dag na sluiting rentedragend vanwege een bedenktermijn van 24 uur.

Wordt het project gesloten op een dag dat er geen investering is gedaan, wordt de lening de opvolgende dag rentedragend.

Vragen van geldvragers

Ik heb geld nodig, hoe lever ik een project aan?

Graag ontvangen wij uw plan op info@capitalcircle.nl of maak een afspraak met één van onze accountmanagers via 0103020303.

Aan welke voorwaarden moet een aan te leveren project voldoen?

MKB bedrijven met (geen franchise):

  • €100.000 ,- omzet
  • minimaal te lenen bedrag €25.000,-
  • minimaal 3 jaar bestaand

Voor franchiseprojecten gelden andere voorwaarden. Graag ontvangen wij uw plan op info@capitalcircle.nl.